Slobozia: A venit vacanța!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar trei săptămâni după vacanța de iarnă, preșcolarii, elevii și liceenii din Ialomița au intrat astăzi în vacanță, timp de o săptămână. Vor reveni la școală luni, 7 februarie.

Conform noii structuri a anului școlar, această vacanță marchează mijlocul anului educațional în România. „În Ialomița avem aproximativ 44.000 de elevi, incluzând aici și copiii de grădiniță. Vacanța va dura până pe data de 7 februarie sau se poate prelungi dacă starea vremii este nefavorabilă“, spune inspectorul Roxana Neagu din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

Așa cum era de așteptat, la finalul zilei de cursuri bucuria și zâmbetele erau pe chipurile fiecărui elev. Timp de o săptămână ei au liber la odihnă sau joacă iar pentru cei din anii de liceu vacanța reprezintă un bun prilej de a se întâlni mai des cu prietenele.

„Normal că sunt bucuros că am luat vacanță. Vreau să dorm cât mai mult, să ma joc pe calculator și să ies seara cu prietenii. Altceva nu vreau să fac, decât relaxare totală“, spune Ionuț (15 ani), un tânăr elev de clasa a X-a.

Semestrul al doilea va începe pe 7 februarie și se va încheia pe 17 iunie. Elevii vor avea vacanță de pe 16 aprilie până pe 25 aprilie 2011 și din nou cursuri în perioada 26 aprilie - 17 iunie 2011. Pentru elevii de clasa a XII-a cursurile se vor termina pe 27 mai 2011, întrucât aceștia vor susține examenul de bacalaureat. Vacanța de vară este prevazută în perioada 18 iunie - 11 septembrie 2011.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite