Slobozia: A protestat în fața DSV-ului, cu porcii în brațe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulțumit că a primit o amendă de 40.000 de lei din partea Direcției Sanitar- Veterinare, un fermier din Slobozia a protestat în fața sediului instituției, cu tot cu animale.

Vasile Drăghici a fost amendat, în weekend, pentru că a dus la obor aceiași porci de două ori în 30 zile, lucru interzis de Uniunea Europeană. „Este incredibil ce mi-au făcut. Cică trebuie ținuți în coteț 30 de zile după ce am încercat să îi vând și abia apoi să îi duc la obor. Păi, dacă ar fi avut pestă porcină, nu s-ar fi îmbolnăvit și ceilalți? Este un abuz!“, spune fermierul.

În replică, reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Ialomița spun că în acest caz s-a aplicat legislația europeană privind siguranța animalelor din piețe și oboare. „Este simplu...dacă a fost cu porcii la vânzare și nu i-a vândut, trebuia să aștepte 30 de zile până putea să vină iar cu ei în obor. Pe lângă amenda de 40.000 de lei aplicată domnului Drăghici, a fost sancționat și doctorul veterinar care a eliberat autorizația de vânzare a animalelor, cu suma de 1.200 de lei“, spune Mihai Puia, directorul DSV Ialomița.

Fermierul sancționat este hotărât să protesteze în fața Guvernului, împreună cu animalele din coteț. În cursul zilei de ieri, Vasile Drăghici a depus la Prefectură o plângere împotriva DSV-ului. „Mi s-a părut puțin forțată această sancțiune aplicată domnului Drăghici. Fermierul a fost sancționat pe o legislație europeană, iar doctorul care a eliberat autorizația a fost amendat pe un alt proiect de hotărâre. Mi se pare ciudat și am cerut lămuriri. Am trimis corpul de control al Prefecturii la DSV pentru a cere lămuriri. Cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare vă voi comunica rezultatele“, declară Mădălin Teculescu, prefectul județului Ialomița.

Vasile Drăghici deține o microfermă de porcine în Slobozia, care numără aproximativ 100 de capete, animale pe care le vinde, frecvent, în oborul municipal.

image
image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite