Slobozia: A început goana după cozonaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cofetăriile au primit cereri de cozonaci, pentru următoarele două săptămâni
Cofetăriile au primit cereri de cozonaci, pentru următoarele două săptămâni

Deşi mai sunt două săptămâni până la Crăciun, slobozenii se îngrămădesc să-şi comande cozonacii pentru sărbători.

Cofetăriile şi patiseriile din oraş sunt asaltate de clienţii precauţi, care îşi comandă, încă de pe acum, cozonacii pentru masa de Crăciun, dar şi pentru noaptea dintre ani.

 „Deocamdată nu mai putem lua comenzi pentru cozonaci. Marţi am făcut programări pentru următoarele două săptămâni“, spune Mihai Emilian, administratorul cofetăriei Elsa, din Slobozia.

„Lucrăm cu casa închisă“
Odată cu apariția primilor fulgi de nea, a brazilor dar şi cu inaugurarea noilor instalaţii luminoase de Crăciun, oraşul a fost cuprins de o atmosferă de sărbătoare. Şi cum cozonacul este un produs tradiţional care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor,  la vreme de sărbătoare, în oraş a început goana după cozonaci.

„Eu cumpăr cozonac în mod frecvent, însă, acum, în prejma sărbătorilor, cererea este foarte mare şi de aceea m-am gândit să fac comandă mai din timp“, spune Aurelian Costache (38 de ani). În luna decembrie, cofetăriile vând, săptămânal, mii de cozonaci, cele mai aglomerate zile fiind vinerea Paştelui şi 23 decembrie.

 „Deja au început să sosească comenzile pentru sărbători, însă marea majoritate a producţiei o vindem la liber“, spune Victoriţa Zamfir, administratorul cofetăriei Internațional. Cozonacii preparați în cofetăriile din Slobozia și-au creat „fani“ în tot Bărăganul. Oamenii vin de la zeci de kilometri, special pentru a cumpăra aceste produse.

 „Vindem cozonaci şi în Călăraşi sau Bucureşti. Avem clienţi care vin an de an pentru a se aproviziona de la noi pentru sărbători“, spune Mihai Emilian, care mai adaugă că cei mai căutați sunt cozonacii cu nucă şi cacao.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite