Slobozia: 8.000 de euro pentru sursa de alimentare cu apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obligată să constituie o zonă de protecţie sanitară cu regim sever pentru sursa de alimentare cu apă, municipalitatea din Slobozia cumpără teren în comuna călărăşeană Dragalina, urmând să achite peste 8.000 de euro pentru 5.280 de metri pătraţi de teren.

Din evaluarea realizată în 2009, de o firmă din Braşov, a reieşit faptul că valoarea de piaţă a terenurilor necesare este de 1,56 euro/mp. După demararea procedurilor de vânzare-cumpărare, unii proprietari nu au fost de acord cu preţul stabilit, solicitând o sumă mai mare pentru suprafaţa de teren respectivă.
Consiliul Judeţean Călăraşi a aprobat, însă, la cererea municipalităţii din Slobozia, exproprierea pentru cauză de utilitate publică, în baza Legii 33/1994, astfel că „terenurile vor fi expropriate în vederea instituirii zonei de protecţie sanitară aferente lucrării «Sursă de alimentare cu apă a municipiului Slobozia», oferta de despăgubire fiind de 1,56 euro/mp“. Oferta de despăgubire urmează a fi înaintată Consiliului local Dragalina.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite