Slobozia: „Primarul din sufragerie“ vrea birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arin Panait este cunoscut pentru realizarea dioramei din sufragerie foto: M.S.
Arin Panait este cunoscut pentru realizarea dioramei din sufragerie foto: M.S.

Arin Panait, cel care a realizat diorama din sufragerie, vrea să înfiinţeze la Slobozia un club de modelism feroviar.

Pasionaţii de modelism feroviar din oraş cer sprijinul autorităţilor pentru amenajarea unui club al lor, însă edilii ridică din umeri şi refuză sistematic solicitările făcute în acest sens.

La Sinaia, se poate

Inspirat fiind de alte cluburi ale pasionaţilor de modelism feroviar din ţară, Arin Panait (48 ani) a decis să pună bazele un astfel de club şi la Slobozia. Singurul lucru de care are nevoie este un spaţiu unde să amenajeze viitorul club. Ani la rând, a bătut la uşile tuturor insituţiilor locale, însă nu a primit un răspuns favorabil. „Clubul modeliştilor de la Sinaia este foarte util.  Pe lângă faptul că acolo pasionaţii merg şi învaţă să realizeze diorame, ei au şansa să îşi expună lucrările. Vizitatorii vin ca la muzeu să vadă trenuleţele. Se creează tradiţie, se face turism, creşte renumele localităţii“, spune Arin Panait.

De mai bine de trei ani, a solicitat sprijinul tuturor instituţiilor abilitate, însă  răspunsurile au întârziat să apară. „Cei care au această pasiune îşi expun lucrările la fiecare club în parte. La noi, este foarte greu de făcut aşa ceva, pentru că pe nimeni nu interesează să promoveze acest gen de artă“, afirmă Arin.

Diorama din boxă

Răzvan Ionescu (34 ani) este, la rândul său, pasionat de modelismul feroviar. A lucrat alături de Arin Panait la diorama din sufragerie, iar acum a început să realizeze propria lui dioramă, pe care o contruieşte în boxa apartamentului său, din lipsă de spaţiu. „Nu ceream foarte mult ,decât un spaţiu unde să putem lucra în voie şi să dăm frâu liber pasiunii noastre. Dar e greu să primim un ajutor. Cât poate să coste întreţinerea unor camere unde copiii să înveţe să construiască, iar vizitatorii să admire lucrările noastre?“, spune Răzvan.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite