Jean Buzatu - Rapidistul care a adus Giuleştiul acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nea Jean a înfiinţat acasă un fan-club Rapid, pe care vrea să-l înregistreze la Oficiul pentru Invenţii şi Mărci.

Pentru Jean Buzatu, Rapid înseamnă totul. Este echipa cu care a crescut şi care l-a ajutat „să devină om“. Nu este suporter doar pentru că echipa are rezultate competiţionale bune. Este un om simplu, corect şi cu caracter. Se bucură atunci când câştigă şi ştie să piardă. Ţine cu Rapidul de mai bine de 30 de ani.
 
„Când eram copil jucam fotbal cu băieţii mai mari ca mine pe stradă şi, pentru că eram rapidist, iar ei ţineau doar cu Steaua şi Dinamo, pe mine mă puneau, de fiecare dată, să stau în poartă“, îşi aminteşte Jean Buzatu.

Fan-club Rapid
Dragostea faţă de alb-vişinii a început prin anii 1980, când mergea să-şi petreacă vacanţele de vară la rudele din Bucureşti. Avea cam 10-11 ani pe vremea aceea, iar Rapidul se afla în divizia B. Se prindea în gaşca de băieţi din faţa blocului şi plecau împreună pe stadionul din Giuleşti să vadă meciurile.
Anii au trecut, însă dragostea de Rapid nu s-a stins, ci a devenit din ce în ce mai puternică. A fost pe toate stadioanele din ţară, unde rapidiştii au avut meciuri. Fan-clubul din Ţăndărei al echipei Rapid a fost înfiinţat în urmă cu doi ani, chiar la el acasă.
Camera în care l-a amenajat, se află la parterul casei în care locuieşte împreună cu soţia sa şi fetiţa de doar 10 ani.  Aici, suporterii şi simpatizanţii giuleştenilor se întâlnesc să vadă meciurile echipei. Totodată, a cumpărat un set de tobe şi o portavoce, şi-a confecţionat singur banere şi merge să facă galerie pentru Rapid. Vrea să-şi promoveze fan-clubul şi pe internet.

„Am vorbit cu nişte prieteni să facem un site, ca să ne cunoască toţi rapidiştii din ţară“, spune el. Zi de zi, rapidisul din Ţăndărei, Jean Buzatu, salvează vieţi. De 10 ani lucrează ca ambulanţier. Înainte de a fi salvator, a fost paznic la o societate comercială din oraş şi şofer. A lăsat totul că să-i ajute pe oamenii aflaţi în suferinţă.
întrebări şi răspunsuri
Cum vi se pare evoluţia echipei în acest moment?
Noi mereu am avut o evoluţie modestă. Însă asta e farmecul echipei să ne ţină în suspans.

Care a fost, în opinia dumneavoastră, cel mai bun meci al echipei?
Ultima confruntare pe care Rapidul a avut-o cu Steaua. Scorul de 5-1 m-a făcut să plâng de fericire

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite