Slobozia: Andreea Călin, la 13 ani a compus opt melodii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul spre minunata lume a muzicii a început pentru Andreea Călin în momentul în care a intrat la şcoală.

Cea mai mare pasiune a sa este muzica. La cei 13 ani pe care îi are, a compus numai puţin de 8 melodii. A început să cânte în corul şcolii şi, după ce şi-a dat seama că are talent, a continuat să îl fructifice.

Prima dragoste, pianul

Simţea că poate avea un viitor ca artist, aşa că le-a spus părinţilor că vrea să se înscrie la Liceul de Artă Ionel Perlea din Slobozia. A ales şi instrumentul pe care voia să îl studieze: pianul. „Am fost atrasă de muzicalitatea acestui instrument. Fiecare clapă atinsă produce un alt sunet, care este magic în felul său“, spune Andreea. Au urmat, apoi, ore nesfârşite de lecţii de pian, în care repeta fiecare notă de pe partituri. „Mi-a fost puţin cam greu la început. Mă dureau degetele, dar am m-am mobilizat şi am reuşit să cânt din ce în ce mai bine“, rememorează Andreea.

Cadoul mult dorit

 Studiul unui instrument muzical necesită un volum enorm de muncă în particular. Acest lucru era foarte obositor pentru fetiţa care avea pe vremea aceea doar opt ani. Aşa că a discutat din nou cu părinţii şi le-a spus că are nevoie de un pian acasă. Dorinţa i-a fost îndeplinită, aşa că, de ziua ei, a primit în dar o pianină. „A fost cel mai frumos cadou. Îmi doream aşa de mult să am instrumentul meu, la care să pot cânta acasă, zi şi noapte, fără să mai depind de programul de la şcoală“, adaugă Andreea. De atunci se desparte cu greu de clapele pianinei.

Citiţi mai mult în ediţia de astăzi „Adevărul de Seară“ Slobozia

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite