Simulare de cutremur la un liceu din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La solicitarea prefectului Mădălin Teculescu, salvatorii de la ISU Ialomiţa i-au învăţat ieri pe elevii Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” din Slobozia cum trebuie să acţioneze în caz de cutremur.

Autorităţile judeţene vor ca ialomiţenii să fie pregătiţi în cazul producerii unui seism în zona Vrancea, care ar putea fi resimiţit la intensitate mare şi în regiunea Bărăganului. Motiv pentru care, Prefectura a solicitat organizarea unor exerciţii de simulare a unor seisme în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

Prima unitate şcolară de pe listă a fost Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”. Elevii şi profesorii au fost instruiţi de pompieri cu privire la modul de comportare într-o astfel de situaţie.

“Întrucât mişcarea seismică este un eveniment imprevizibil, apărut de regulă prin surprindere, este necesar să cunoaştem foarte bine modul de acţiune şi locurile ce pot asigura protecţie în toate împrejurările: acasă, la serviciu, la şcoală, în locurile publice, în mijloacele de transport. Exerciţiul s-a dovedit a fi extrem de util, iar în perioada următoare se vor mai desfăşura astfel de exerciţii şi la alte unităţi de învăţământ din judeţ”, a spus locotenentul George Damian, purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa.



Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite