Şi-a născut copilul în plină stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din localitatea ialomiţeană Munteni Buzău a adus pe lume un bebeluş direct în mijlocul drumului. Mama a fost zărită în chinurile facerii de către şeful de post al secţiei de Poliţie din localitate. Bărbatul i-a transportat pe cei doi la spital cu maşina de serviciu.

Îmbrăcată într-un halat pe care l-a primit în momentul în care a ajuns pe patul de spital, Elisabeta Tudor (35 de ani) din comuna Munteni Buzău, femeia care a născut duminică în zori un bebeluş în mijlocul străzii, se plimba agale pe holul secţiei Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Ea face semn unei asistente şi o întreabă cum se simte băieţelului ei de trei kilograme.

Asistenta o ia de mână şi o duce în salonul nou-născuţilor pentru ca mămica să îşi vadă copilul. „Ai avut mare noroc pentru că trăieşte !“, i-a spus respectiva asistentă. Femeia apropă descumpănită şi lasă privirea în jos. Totul s-a petrecut în câteva minute. Cuprinsă de chinurile facerii, Elisabeta ar fi chemat singură ambulanţa, însă nu  avut cum pentru că femeia şi familia sa nu au telefon mobil.

Locuieşte, de când se ştie, alături de părinţi şi doi dintre fraţii ei, într-un bordei plămădint din lut. Puţinii bani pe care oamenii îi scot muncind cu ziua îi dau pe mâncare. Dimineaţă, când a simţit că îi vine sorocul, femeia a fugit să ceară ajutorul unei vecine de peste drum, fără să mai stea pe gânduri. Abia a ieşit pe poartă şi a apucat să facă doi trei paşi până la mijlocul străzii, că micuţul a şi părăsit pântecul mamei.

„Mă durea foarte tare burta şi nu ştiam ce să mai fac. Am ieşit pe stradă să cer ajutorul unei vecine, însă, până să ajung la poarta ei am născut“, spune femeia.

Ajutată de şeful de post
Norocul proaspetei mămici a fost faptul că exact în momentul în care şi-a adus pe lume copilul, prin zonă trecea şeful de post al secţiei de Poliţie din Munteni Buzău. Bărbatul era în patrulare şi a văzut-o pe femeie, în mjlocul străzii, cum se chinuia să îşi aducă pe lume copilaşul. Fără să mai stea pegânduri, a oprit maşina, i-a luat pe mamă şi pe micuţ şi-a dus direct la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

„Femeia era pe stradă şi se chinuia să nască. Am oprit şi până am ajuns la ea a adus copilul pe lume. Mi-a fost milă de bebeluş aşa că am decis să îi duc pe mamă şi pe copil la spital“, a declarat Vasile Cloşcă, şeful de post din comuna ialomiţeană Munteni Buzău.

Şi-a abandonat primul copil
Mămica îşi ia odorul în braţe şi începe să îl legene. În momentul în care simte atingerea celei care l-a adus pe lume, puiul de om de începe să plângă. Îşi lasă copilul în pătuţ, iar apoi se întoarce pe holurile secţiei de Neonatollogie şi începe să spună câteva cuvint despre viaţa ei. Elisabeta are doar două clase. Abia dacă ştie să scrie şi să citească, iar socotelile le face pe degete. Atunci când se încurcă o ia de la capăt până când reuşeşte să facă o adunare.

Femeia se uită cu ochii pierduţi pe un geam, iar apoi face o dezvăluire cutremurătoare. În urmă cu doi ani a mai adus pe lume un băieţel, pe care l-a dat spre adopţie pentru că nu avea ce să îi dea de mâncare.
Citiţi mai multe în cotidianul Adevărul de astăzi!

image
Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite