Slobozia: Şi-a închiriat apartamentul din Londra pentru orfanii din Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impresionată de drama copiilor din ţara noastră, Noreen O’Gorman a decis, acum 13 ani, să vină în Slobozia pentru a-i ajuta pe micuţii care suferă să îşi recapete zâmbetele.

Fără a sta prea mult pe gânduri, englezoaica şi-a închiriat, în 1997, apartamentul din Marea Britanie pentru a veni în sprijinul copiilor oropsiţi din Bărăgan. Lunar, îşi pune la bătaie toate veniturile sale, inclusiv pensia care o primeşte după o viaţă petrecută în sistemul sanitar britanic, pentru a-i ajuta pe micuţi.

Impresionată de ştiri

Încă de când treci pragul centrului staţionar de la Slobozia, Noreen te întâmpină cu căldura şi generozitatea sa. Englezoaica de 65 de ani este foarte modestă şi evită la maximum să vorbească despre ea, încercând să se limiteze la cât mai puţine cuvinte. În 1997, fosta asistentă medicală, specializată în îngrijirea paleativă, şi-a lăsat toate rudele şi prietenii pentru a-i ajuta pe români.

„M-au impresionat foarte tare ştirile despre copiii din orfelinatele româneşti. M-am gândit că aş putea face ceva folositor aici“, spune Noreen O’Gorman.

După ce a stat vreme de trei ani în Curtea de Argeş, Noreen a decis, în anul 2000, să vină la Slobozia. Aici a înfiinţat, în acelaşi an, fundaţia Cuvioasa Parascheva, care, în mai puţin de 12 luni, s-a extins şi în judeţele Brăila şi Călăraşi. La înfiinţarea fundaţiei, a identificat 12 copii cu probleme şi i-a preluat de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa pentru a-i hrăni şi pentru a-i îngriji în centrul amenajat de autorităţi în Parcul Tineretului.

„Am făcut voluntariat toată viaţa şi, după pensionare, m-am dedicat copiilor. A fost greu la început şi mai este şi acum, pentru că avem peste 320 de copii pe care îi monitorizăm“, povesteşte Noreen, care se străduieşte zilnic să lumineze viaţa copiilor cu dizabilităţi.

Copii şi bătrâni


Englezoaica trăieşte doar pentru a-i vedea pe ceilalţi fericiţi. Multe din zilele sale trec făra să părăsească centrul de îngrijire, încercând să le aline suferinţa celor care sunt lipsiţi de ajutor. După ce ani la rând s-a dedicat copiilor, Noreen se specializează acum şi în îngrijirea bătrânilor la domiciliu. În momentul de faţă, Noreen îngrijeşte acasă, la domiciliile lor, câţiva bătrâni aflaţi în stadii terminale ale unor diverse afecţiuni.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite