Şeful Biroului Vamal Slobozia, Ionuţ-Marius Scrioşteanu, cercetat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este cercetat penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie alături de alte 29 de persoane pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import – export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale de pe raza Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Constanţa.

Concret, Ionuţ-Marius Scrioşteanu este acuzat că, la data de 16 februarie 2011, a primit de la Dragoş-Iulian Tudoran, asociat al firmei S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanţa, suma de 5.700 de dolari, pentru a încheia în mod ilegal şase operaţiuni de tranzit la Biroul Vamal Slobozia.

În acelaşi dosar, alături de şeful Biroului Vamal Slobozia, Ionuţ-Marius Scrioşteanu, sunt cercetaţi, printre alţii, vameşi, şefi şi adjuncţi ai Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, oameni de afaceri, cetăţeni de origine libaneză, chineză şi siriană, dar şi senatorul Marius Banias sau Laurenţiu Mironescu, secretar general în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

„Toate persoanele implicate în această vastă activitate infracţională acţionau în mod coordonat în scopul facilitării contrabandei cu mărfuri de orice gen, din afara graniţelor UE, în schimbul remiterii unor sume de bani sub formă de mită, funcţionarii vamali având atribuţia de a nu constata sau denunţa  infracţiuni sau contravenţii comise la una din cele mai importante vămi din România. Sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între 1.000 şi 7.000 USD pentru fiecare transport. În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, în unele situaţii, cu sume cuprinse între 232.186,12 lei şi 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfă introdus ilegal“, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite