„Scooby“, proxenetul cu probleme psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Ţurcan (33 de ani), tânărul cercetat în dosarul „Sex cu băieţei“ pentru că a racolat copii proveniţi din centele de plasament pe care îi obliga să se prostitueze, şi-a petrecut viaţa în unităţile de învăţământ speciale din judeţul Ialomiţa, destinate copiilor cu probleme mintale.

Încă de mic, el a fost diagnosticat cu deficienţă mentală medie şi cu un coeficient de inteligenţă scăzut. Într-o caracterizare a personalităţii lui Ţurcan, făcută de psihologii centrelor unde a stat, specialiştii au notat: „Elevul Costel Ţurcan este un elev foarte dificil fiind indisciplinat, cu tulburare de comprotament. Se concentrează greu la orele de curs şi are un stil de muncă inegal“.

image

„Scooby“, elevul problemă

După ce a stat patru ani la Şcoala Generală Specială din comuna ialomiţeană Movila, „Scooby“ a fost transferat la Şcoala Numărul 13 din Slobozia, unde a învăţat meseria de tâmplar. El a fost considerat de către profesori un elev problemă.

„Elevii care stăteau la noi în internat acuzau că le fura casetofoanele din camere şi le vindea. Noi i-am scăzut nota la purtare, era singura modalitate prin care îi puteam corija comportamentul“, a declarat Costică Matei, fostul director al Şcolii Numărul 13 din Slobozia.

Arestat în Austria

Deşi pe numele lui a fost emis mandat de arestare în lipsă, întrucât era fugit în Germania în momentul în care procurorii au demarat ancheta în dosarul „Sex cu băieţei“, Ţurcan a  fost prins şi arestat săptămâna trecută în Austria, urmând să fie extrădat în România.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite