Sărăcimea din Slobozia se îmbulzeşte la pomana europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare dimineaţă, peste 300 de nevoiaşi din oraş se calcă în picioare la porţile cantinei sociale, pentru a pune mâna pe alimentele acordate de Uniunea Europeană

Pentru a prinde un loc mai în faţă, oamenii au luat cu asalt cantina socială încă de la primele ore ale dimineţii, îmbulzindu-se, cu mic, cu mare, să fie primii care să îşi umple traista cu făină, zahăr, mălai, biscuiţi şi paste făinoase.

Sărăcimea s-a călcat în picioare

În momentul în care s-au deschis porţile de fier, cuprinsă de disperare, sărăcimea a năvălit în curtea cantinei sociale. Marea de oameni care s-a năpustit a trântit-o la pământ pe bătrâna Lenuţa Vasile (70 ani). Femeia a fost pur şi simplu călcată în picioare. Cu chiu, cu vai, a reuşit să îşi facă loc printre valurile de nevoiaşi agitaţi şi să se ridice de la pământ. „Am venit aici ca să îmi iau mâncarea. Sunt amărâtă şi nu am ce pune pe masă acasă“, spune bătrâna în timp ce abia îşi trage sufletul.

Florica Bărzoi (40 ani) a fost prinsă şi ea în puhoiul de oameni care se îmbrânceau. Femeia a avut, la rândul său, de suferit de pe urma sărăcimii isterizate. Prinsă la înghesuială, acesteia i s-a făcut rău. „Era să mă sufoc aici. Am avut noroc că am venit cu fata mea, care m-a tras de mână. E nenorocire mare ce se întâmplă aici. Am ajuns să ne omorâm unii pe alţii“,spune femeia revoltată. După zece ore de aşteptare, Florica Bărzoi a renunţat la alimente. Ca să nu mai păţească vreo altă grozăvie, femeia s-a dat la o parte din calea mulţimii dezlănţuite.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite