Slobozia: Salonul de carte, la debut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost inaugurată cea de-a XIX-a ediţie a salonului anual de carte. La evenimentul găzduit de Centrul Cultural „Ionel Perlea“, participă peste 20 de edituri. Salonul de carte organizat de Bibiloteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu“ din Slobozia este cel mai important eveniment cultural din Bărăgan. 

O lună de carte la Slobozia

Ceea ce îi încântă cel mai mult pe iubitorii de carte este faptul că, evenimentul durează o lună.  Ca în fiecare an, cele mai prestigioase peste 20 de edituri din ţară vin la Slobozia cu cele mai impresionate colecţii ale lor. Sute de volume de proză, poezie, eseistică, enciclopedie se regăsesc şi aşteaptă să fie deschise şi răsfoite.
Deschiderea ediţiei de anul acesta a fost dedicată scriitorilor şi editorilor de carte ialomiţeni. Printre aceştia, s-a numărat şi scriitorul Gheorghe Dobre. Cunoscut tuturor drept poet, anul acesta el a prezentat publicului primul său volum de proză şi eseuri, intitulat „Minciună şi literă“. „Acest volum cuprinde scurte povestiri create într-o manieră inovativă. Chiar dacă toată lumea ştie că sunt poet, am vrut să demosntrez că pot scrie şi proză“, spune scriitorul. Totodată, publiciştii ialomiţeni i-au adus un omagiu şi celui care a fost profesorul şi scriitorul Anghel Papacioc. În incinta salonului, a fost amenajat un stand special care cuprinde toate volumele sale de versuri.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite