Slobozia: Şah şi table în locul filmelor de altă dată/ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii merg zilnic la fostul cinematograf pentru a juca șah
Pensionarii merg zilnic la fostul cinematograf pentru a juca șah

Frigul i-a alungat pe vârstnicii din Slobozia din parcul de la Episcopie. Noul loc de întâlnire al vârstnicilor este foaierul de la cinematograful Galax

Pentru a petrecerea timpului liber, pensionarii trebuie să ţină pipet temperaturilor scăzute. Oamenii spun că în foaierul cinematografului este la fel de frig ca şi afară.

image

Lucrări interminabile

Autorităţile locale prevedeau ca lucrările clubului dedicat pensionarilor din oraş să se finalizeze înainte de luna septembrie 2011, data limită până la care construcţia trebuie să fie gata oficial.

„Într- adevăr nivelul lucrărilor este extrem de avansat. Cred că până în luna decembrie se vor termina dar nu putem să-i dăm drumul atunci pentru că nu se vor usca pereții și nu vrem să riscăm să avem probleme de igrasie. Cel mai probabil în primăvara anului viitor va fi inaugurat“ declara, în luna noiembrie, Valentin Băcanu, viceprimarul orașului Slobozia.

Lucrurile nu au stat deloc aşa cum aveau să  prevădă reprezentanţii municipalităţii. Muncitorii mai au foarte mult de lucru şi este greu de ştiut când vor termina. În momentul de faţă, echipele montează izolaţia termică a clădirii şi fac retuşuri la interior.

image

Mai frig decât afară

Între timp, sediul fostului cinema din oraş a fost asaltat de pensionarii care se întâlneau în parcul de la E14. Temperaturile scăzute i-au făcut pe bătrâni să se refugize aici. De dimineaţă şi până seara, bătrânii fie discută despre vremuri, viaţă şi politică, fie joacă table, şah şi rummy.

Locul le-a fost cedat vârstnicilor de către autorităţile locale, până când se vor termina lucrările de amenajare a clubului dedicat vârstnicilor.Cu toate acestea, municipalitatea nu le-a creat şi condiţii oamenilor.

Vârstnici

Pentru a se putea întâlni la cinematograf, bătrânii sunt nevoiţi să îndure frigul, umezeala şi mizeria. Cine l-ar fi văzut pe Nicolae Sandu (62 ani) ar fi crezut că bătrânul se pregăteşte să plece într-o expediţie la Polul Nord. Nici pe departe, omul venise la cinema doar pentru o partidă de rummy.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite