Slobozia: Rodica Ştefănescu: în căutarea copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scrie poezii de la vârsta de 11 ani. Şi-a găsit adevărata identitate creatoare în versurile dedicate celor mici. Ea însăşi spune că are suflet de copil.Mereu visătoare, mereu veselă, nu a vrut să se despartă de perioada vieţii care i-a fost dragă, copilăria. Aşa că a pus mâna pe condei şi, de mai bine de 40 de ani, aşterne pe foaie versuri pentru copii.

Citea compuneri la radio

Primele crâmpeie de literatură create de Rodia Ştefnescu au fost compunerile din clasele primare. Cele mai frumoase ajungeau la urechile tuturor localnicilor din localitatea natală, Bărăganu de Brăila. Şi asta pentru că erau citite la radioul din comună. „Nu era un lucru uşor să ajungi acolo. Trebuia să ai un talent deosebit pentru acest lucru”, rememorează Rodica.

Încurajată de Ana Blandiana

Ajunsă la liceu, pasiunea pentru versuri nu s-a stins. A căpătat valenţe semnificative şi s-a amplificat. Sursa de inspiraţie: poeziile scriitoarei Ana Blandiana. „Eram prin clasa a XI-a şi am fost anunţaţi că vine Ana Blandiana la noi în liceu. Profesorii mi-au spus că ar fi bine să scriu câteva versuri şi să i le arăt. Am rămas ca o stană de piatră”, îşi aminteşte Rodica Ştefănescu.
„La câteva săptămâni, am primit o carte poştală prin care Ana Blandiana mă felicita pentru talentul meu”, adaugă ea cu nostalgie.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite