Slobozia: Rabla revine în forţă pe piaţa auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în 2010 peste două mii de ialomiţeni şi-au casat maşinile mai vechi de zece ani, cei care au ratat această ocazie anul trecut o pot face în acest an, în aceleaşi condiţii.

Centrele de colectare a rablelor, dar şi dealerii auto şi-au făcut deja planul de bătaie pentru anul 2011. Speră să fie cel puţin la fel de bun ca 2010. În anul care a trecut, mai bine de 2.300 de ialomiţeni şi-au casat rablele, participând consistent la profiturile dealerilor auto din zonă.

Tichete valorificate de Crăciun

Cei patru colectori autorizaţi din judeţul Ialomiţa au primit, pe parcursul întregului an 2010, mai bine de 2.300 de vouchere pentru programul „Rabla“. În zonele urbane, tichetele au fost epuzitate în câteva zile, iar oamenii s-au înscris permanent pe liste de aşteptare pentru a-şi preda maşinile, în timp ce în mediul rural era reversul medaliei. „Am primit în total 500 de vouchere, însă ultimele 30 de tichete e-am epuizat abia în decembrie“, spune Clementin Gogoţ, patronul centrului de colectare din Gheorghe Doja.

Acum, când a scăpat de voucherele vechi, priveşte cu scepticism sesiunea din acest an a programului. „Noi suntem autorizaţi în continuare pentru colectarea rablelor, însă nu ştiu cât succes o să mai aibă programul. Eu cred că s-au cam epuizat maşinile vechi“, spune Clementin Gogoţ.

De cealaltă parte, Jan Tănase, proprietarul centrului de colectare din Slobozia, este optimist şi aşteaptă cu nerăbdare startul programului. „Eu nu ştiu cum a fost la alţii, dar la mine a fost întotdeauna pe bază de listă. Am avut foarte multe cereri şi am casat rable şi din alte judeţe. Acum, aşteptăm să afişeze pe site perioada de ridicare a voucherelor şi ne căutăm potenţiali clienţi“, spune Jan Tănase.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite