Profesorul Pesamosca şi-a petrecut ultimele zile din viaţă în Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare medic din România a stat până în ultima clipă la ferma din comuna Gheorghe Lazăr a fostului său student, medicul Vasile Olaru. Profesorul a locuit în respectiva fermă timp de două săptămâni, după care a fost transferat la Spitalul Budimex din Bucureşti, unde a decedat la doar o zi după ce a părăsit Bărăganul.

Ferma în care profesorul Alexandru Pesamosca şi-a petrecut ultimele săptămâni din viaţă aparţine medicului chirurg şi manager al Spitalului Judeţean de Urgenţe Slobozia, Vasile Olaru.

Îmbrăcat în halatul alb, medicul abia îşi terminase de consultat pacienţii care aşteptau la uşa cabinetului său. S-a aşezat pe un scaun şi a început să povestească despre felul în care timp de două săptămâni a avut grijă de sănătatea profesorului Pesamosca.

Ochii încep să i se umezească, iar chipul său capătă o tristeţe adâncă. Îi este foarte greu să îşi închipuie că omul care a salvat de la moarte sute de copii şi care l-a învăţat să se dedice în totalitate sprijinirii semenilor aflaţi în suferinţă s-a urcat la cer. I-a fost profesor la Facultatea de Medicină din Bucureşti aproape 10 ani.


Citiţi mai multe amănunte în ziarul „Adevărul“ de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite