Profesorul Paul Frâncu trăieşte pentru fizică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe vremea în care era elev a îndrăgit foarte mult această disciplină. Predă fizica la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia de aproape trei decenii.

Profesorul spune că întreaga sa viaţă a fost guvernată de fizică. Paşii către tainele acestei discipline i-au fost îndreptaţi de dascălul său din şcoala generală.

Era fascinat de orele de laborator în care cunoştinţele teoretice erau transformate în demonstraţii practice. Mai mult, tot la şcoală, a învăţat lucruri despre viaţa marilor personalităţi din lumea fizicii.

„Îmi aduc aminte de momentele în care profesorul de atunci venea la ore cu o carte groasă din care ne citea despre marii fizicieni. Atât mie cât şi colegilor mei ne plăcea foarte mult când mergeam în laborator şi ne erau arătate, practic, toate fenomele fizice. Eram foarte atenţi la explicaţii“, rememorează dascălul, cu nostalgie.

Şi-a dedicat viaţa studiului fizicii

Când a venit vremea admiterii la liceu, a ales să studieze fizica în cadrul Insitutului de Fizică Atomică din comuna ilfoveană Măgurele, aflată la câţiva kilometri distanţă de Bucureşti. În timpul liceului a învăţat noţiuni noi despre disciplina care studiază fenomenele naturii şi care i-a făcut celebri pe Arhimede sau Newtton.

„Profesorii erau foarte exigenţi şi trebuia să învăţăm foarte bine. Trebuia să fim elevi sârguincioşi şi să avem rezultate bune“, adaugă profesorul.

Mai multe amănunte descoperiți doar în paginile săptămânalului „ADS Slobozia“ !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite