Primarul comunei Moviliţa, reţinut pentru mită electorală, a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mita electorala sau votul ilegal înseamnă închisoare
Mita electorala sau votul ilegal înseamnă închisoare

Un candidat la Primăria din localitatea ialomiţeană Moviliţa, reţinut pentru mită electorală, după ce ar fi oferit bani unor localnici dintr-o zonă mărginaşă a comunei pentru a-l vota, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, celelalte două persoane reţinute în acelaşi caz fiind cercetate în libertate.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Ialomiţa, cele trei persoane fuseseră reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pentru că ar fi oferit mită electorală unor persoane cu scopul de a le determina să îl voteze pe primarul în funcţie, notează Mediafax.

"Cei trei au fost prezentaţi Judecătoriei Urziceni cu propunere de arestare preventivă. Pe numele candidatului la funcţia de primar al comunei Moviliţa instanţa de judecată a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, acesta fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Ialomiţa. În cazul celorlalţi doi învinuiţi, cercetarea continuă cu aceştia în stare de libertate", se arată în comunicatul IPJ Ialomiţa.

Poliţiştii Secţiei Rurale Coşereni s-au sesizat din oficiu, sâmbătă seară, în jurul orei 20.00, cu privire la faptul că primarul comunei Moviliţa oferă diverse sume de bani alegătorilor.

"Au fost identificate şi audiate şase persoane, care au declarat că au înmânat candidatului la primărie actele de identitate, unul dintre aceştia, persoană de legătură, primind suma de 150 de lei, urmând ca după vot să primească şi restul de bani", potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române.

Totodată, au fost identificate alte două persoane care au primit de la primarul comunei Moviliţa 100 de lei pentru a-l vota.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite