Premii pentru olimpicii ialomiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpicii au conceput eseuri în care au povestit cele mai frumoase momente petrecute în tabăra de excelenţă de la Amara. Lucrările au fost premiate astăzi de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Prefectura Ialomiţa.

Au vizitat 9 puncte turistice din Ialomiţa, au participat la concursuri sportive, de miss şi de mister şi s-au relaxat pe nisipul fierbinte de pe plajă. Aşa au arătat cele şapte zile petrecute de olimpicii ialomiţeni în tabăra excelenţei de la Amara. Iar la final,  organizatorii le-au mai lansat încă o provocare. I-au îndemnat să îşi aştearnă pe hârtie impresiile cu care au rămas în urma acestei experienţe. Copiii nu au stat deloc pe gânduri, au conceput eseuri în care au rememorat cele mai plăcute momente pe care le-au trăit alături de colegii şi profesorii îndrumători.

„Fiecare zi a fost specială şi fiecare experienţă a fost unică. Eu sunt olimpic la geografie, am o afinitate pentru această materie, iar excursiile m-au ajutat să cunosc mai bine judeţul în care m-am născut. În cele şapte zile am valorificat timpul la maxim. La început am fost simpli colegi, dar la finalul saptămânii deja eram prieteni buni“, îşi aminteşte Eugen Buzilă (18 ani), elev la Liceul Carol I din Feteşti.

La fel de încântată de experienţa trăită s-a declarat şi Monica Anghel (15 ani), elevă la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, olimpică naţională la educaţie tehnologică. Aceasta a reuşit să câştige şi titlul de Miss Tabăra de Excelenţă Amara.

„Nu mă gândeam că va fi atât de frumos şi nici că vom fi răsplătiţi pentru eforturile noastre. N-am să uit niciodată focul de tabără“, a spus adolescenta.
Iar eforturile olimpicilor au fost răsplătite pe deplin. Cu o săptămână de neuitat, dar şi cu premii în diplome şi bani, oferite realizatorilor celor mai frumoase eseuri. Cea mai apreciată lucrare a fost cea a Biancăi Banică, elevă în clasa a XII-a la Liceul Carol I din Feteşti.

„A fost o săptămâna frumoasă care mi-a umplut vara, iar acum sunt şi mai fericită pentru că am reuşit să impresionez, facând ceea ce imi place cel mai mult, adică scriind“, a spus tânăra, olimpică internaţională la limba română.

Organizatorii doresc să transforme tabăra de excelenţă pentru olimpici într-o tradiţie a judeţului Ialomiţa.

„Aceşti copii merită tot ce este mai bun. Mi-aş dori ca la anul, celor care aduc premii de vârf, să le putem oferi şi o tabără în afara graniţelor ţării. În acelaşi timp vreau să menţinem tabăra de la Amara, pentru că este important ca ei să îşi cunoască judeţul şi cred ca putem face destule lucruri frumoase şi aici“, a declarat profesorul Ilie Stavăr, inspectorul şcolar general al judeţului Ialomiţa.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite