Poliţistul acuzat că a vândut telefoane deţinuţilor încarceraţi în arestul Poliţiei Ialomiţene a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul Aurelian Dinu a fost judecat în stare de libertate, după ce a stat 24 de ore în arest preventiv
Agentul Aurelian Dinu a fost judecat în stare de libertate, după ce a stat 24 de ore în arest preventiv

Aurelian Dinu şi-a prezentat demisia ieri după ce instanţa a decis că acuzaţiile care i se aduc sunt fondate. Tânărul poliţist a fost reţinut la începutul lunii ianuarie, când  un infractor din arestul IPJ a recunoscut că a cumpărat de la omul legii un telefon mobil, contra sumei de 300 de euro.

Poliţiştii ialomiţeni urmăreau la începutul acestui an o grupare de indivizi care furau animale. Nu mică le-a fost mirarea când au aflat că unul dintre membrii acesteia, pe care reuşiseră să îl încarcereze în arestul IPJ, deţinea un telefon mobil achiziţionat chiar de la poliţistul care asigura paza arestului.

“Aveam în lucru o gupare de hoţi de animale. Au fost prinşi în flagrant cu animalul tăiat în portbagaj. Indivizii au fost reţinuţi. Continuând cercetările, am aflat că din arest unul dintre ei a luat telefonic legătura cu o rudă de afară. Am declanşat verificări şi am ajuns la poliţistul Aurelian Dinu”, a spus comisarul Viorel Ştefu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Ialomiţa.


„Un accident în poliţie”

După 10 luni, timp în care poliţistul a fost cercetat în stare de libertate şi a lucrat ca agent la Biroul de Ordine Publică, săptămâna aceasta instanţa a decis că tânărul este vinovat.

“Ieri a venit la mine şi şi-a prezentat demisia. Am stat de vorbă cu el. Şi-a motivat gestul, punându-l pe seama datoriilor mari pe care le are la bănci. Din punctul meu de vedere avea suficiente surse financiare legale.Cred că prezenţa lui în poliţie a fost un accident”, a mai declarat comisarul Viorel Ştefu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Ialomiţa.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite