Polițiștii sunt cu ochii pe deținătorii de pistoale cu gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unei modificări legislative, deținătorii de pistoale cu gaze sunt obligați să obțină și permisul de port-armă. Legea a intrat in vigoare din luna iulie, însă prea puțini ialomițeni s-au grăbit să se conformeze. Așa că oamenii legii au declanșat deja acțiuni pe linia securității armelor și munițiilor.

Primul ialomițean sancționat de polițiști a fost un bărbat de 69 de ani din Sălcioara. În locuința acestuia, oamenii legii au descoperit un pistol cu gaze pentru care acesta nu deținea permis de folosire, o armă de vânătoare cu alice de calibru 12/2, precum și 6 cartușe.

Obiectele au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cu acest prilej, polițiștii le reamintesc ialomițenilor care posedă pistoale cu gaze ce trebuie să facă pentru a intra în legalitate.

“Prin modificarea  LEGII nr. 295 din 28 iunie 2004 cu Legea nr. 117 din 27.06.2011 privind regimul armelor si al munitiilor, posesorii armelor neletale (pistoale cu gaze) care deţin certificate de deţinător, au obligaţia de a se prezenta de urgență la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J.Ialomiţa,  în vederea obţinerii permisului de armă”, a spus Agentul Iuliana Fecioru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite