Poliţiştii locali, cu moralul la pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

45 de agenţi slobozeni vor rămâne pe drumuri dacă proiectul de reorganizare a Poliţiei Locale va fi pus în aplicare. Acesta prevede înlocuirea poliţiştilor locali cu poliţişti de la ordine publică şi circulaţie rutieră. Proiectul se află în prezent în dezbatere publică.


Poliţiştii locali sunt disperaţi. Dacă până acum abia reuşeau să se descurce cu salariile de 500-600 de lei pe care le primeau, vestea că ar putea rămâne şi fără acestea i-a lăsat fără nicio urmă de speranţă. Oamenii caută soluţii. Unii dintre ei chiar şi-au depus demisia şi vor să plece la muncă în străinătate.

Proiectul postat pe site-ul MAI se află în dezbatere publică şi prevede transformarea poliţiştilor de la ordine publică şi circulaţie în funcţionari publici cu statut special, care ar urma să îi înlocuiască pe poliţiştii locali.

“Stresul şi presiunea sunt foarte mari. Încercăm pe cât posibil să păstrăm ritmul de lucru pentru că suntem angajaţii unei instituţii şi luăm încă salarii de aici. Oamenii îşi fac datoria cât se poate de conştiincios, dar sunt cu moralul la pământ”, a declarat Laurenţiu Abaza, directorul executiv al Poliţiei Locale Slobozia.

200 de oameni disponibilizaţi în decurs de un an şi jumătate

Reorganizarea fostei Poliţii Comunitare a însemnat disponibilizarea a 160 de persoane. Dacă şi cei 45 de poliţişti locali care mai activează în prezent vor fi nevoiţi să plece, asta va însemna aproape 200 de oameni rămaşi fără nicio sursă de venit în numai un an şi jumătate.

“Eu nu văd inoportun un astfel de proiect de reorganizare, dar cu un altfel de conţinut care să ţină cont şi de problemele poliţiştilor locali. S-ar fi putut organiza o selecţie pe baza calităţilor profesionale sau se putea face o reducere naturală într-un interval mai mare de timp, pentru că mai sunt oameni care ies la pensie sau care îşi cer transferul”, a spus Laurenţiu Abaza, directorul executiv al Poliţiei Locale Slobozia.

La sfârşitul săptămânii la Ploieşti va avea loc o şedinţă a Asociației Municipiilor din România, unde vor merge şi liderii poliţiştilor locali pentru a-şi expune punctul de vedere cu privire la acest proiect..

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite