Poliția Rutieră Ialomița a demarat campania „Preţuieşte viaţa!”, adresată pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii rutieri au împărțit pliante șoferilor
Polițiștii rutieri au împărțit pliante șoferilor

Miercuri, 19 octombrie,  în intervalul orar 14.00-16.00 ofiţeri şi agenţi de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier şi Biroul Rutier Slobozia, au distribuit pliante pietonilor, atenţionându-i totodată, în vederea adoptării unui comportament responsabil ca participanţi la traficul rutier.

Întrucât de la începutul acestui an pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs 27 de accidente rutiere în care au fost implicaţi pietoni, s-a impus organizarea unei acţiuni pe linie de educaţie rutieră în rândul acestei categorii de participanţi la traficul rutier.

În 25 dintre cazuri, vina a aparţinut pietonilor, întrucât s-au angajat în traversarea neregulamentară a părţii carosabile, fără să se asigure şi prin loc nepermis. În urma acestor evenimente rutiere, au decedat 5 pietoni, unul a fost rănit grav şi 21 au fost răniţi uşor.

Totodată, o categorie vulnerabilă în rândul participanţilor la traficul rutier continuă să o reprezinte copiii, care pe fondul particularităţilor specifice vârstei, nu pot aprecia corect distanţele şi viteza autovehiculelor, sunt nerăbdători, imprevizibili şi nu percep pericolul.

Într-o situaţie statistică realizată de Direcţia Rutieră la nivelul întregii ţări, 20,7 % din numărul  accidentelor rutiere grave se produc din cauza indisciplinei pietonilor, iar 9,4 % din cauzele generatoare de accidente rutiere sunt reprezentate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea părţii carosabile.

De asemenea, în cadrul acţiunii organizate ieri ofiţerii şi agenţii de poliţiei rutieră au distribuit participanţilor la traficul rutier pliante referitoare la obligativitatea şi rolul utilizării anvelopelor de iarnă.

Pliantele se doresc a veni în sprijinul persoanelor fizice şi juridice care în ultima perioadă au solicitat în mod frecvent lămuriri referitoare la reglementările legate de dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, încercându-se astfel preîntâmpinarea eventualelor neclarităţi legate de acest subiect.

campanie politie
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite