FOTOGALERIE - Pieţele luate cu asalt de gospodine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietele sunt pline cu produse legumicole
Pietele sunt pline cu produse legumicole

Venirea toamnei le-a făcut pe gospodine să-şi pregătească proviziile pentru anotimpul rece. Toamna este anotimpul conservelor, murăturilor şi dulceţurilor aromate. Înarmate cu răbdare şi multe sacoşe în braţe, gospodinele din au luat cu asalt în aceste zile pieţele în căutarea legumelor şi fructelor.

În Piaţa Agroalimentară din Slobozia comercianţii aşezau pe tarabe vinetele, roşiile, castraveţii, gogoşarii, conopida şi varza pentru murat în aşteptarea gospodinelor. Elena Dunel (65 de ani) a plecat încă de dimineaţă ca să îşi pună la punct cămara. Chiar dacă a rămas singură vrea să pregătească bunătăţurile pentru nepoţii săi. Femeia are de făcut zacuscă, magiun şi compot de prune, bulionul şi murăturile. An de an, le pregăteşte pe toate după reţeta pe care a învăţat-o de la bunica sa.

„Mama mare m-a învăţat cum trebuie să fac şi gemuri şi comporturi şi bulioane bune şi gustoase. Reţeta ei nu este una specială, trebuie să ştii cum să potriveşti cantităţile şi să pui mult suflet. Asta este tot!“, explică bătrâna gospodină.

Legume proaspete la preţuri bune
Gospodina îşi potriveşte cu grijă ochelarii pe nas, apoi ia pulsul pieţei. Face câţiva paşi printre tarabe şi se opreşte în faţa unui stand cu roşii.  Pentru un bulion reuşit avea nevoie de cel puţin cinci kilograme. Preţul era unul destul de bun: doar 80 de bani kilogramul. Cu toate acestea, bătrâna nu a fost impresionată de calitatea „mărfii“.

„Sunt cam moi şi sunt convinsă că până acasă se strică de tot!“, a spus e. Pleacă mai departe şi se opreşte în faţa unei alte tarabe.
Aici roşiile se vindeau cu un leu kilogramul, însă calitatea lor a impresionat-o pe bătrână, care, fără să mai stea pe gânduri, a cumpărat şapte kilograme.

De al aceeaşi tarabă a luat şi vinetele pentru zacuscă, la preţul de un leu kilogramul, gogoşarii şi castraveţii pentru murături, ce costau între 1,5 şi 3 lei kilogramul, dar şi varza murată, care se vindea la preţul de 2,5 lei kilogramul.

Oferta comercianților este generoasă

Citiți mai multe în săptămânalul ADS Ialomița!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite