Peşte mort descoperit în apele râului Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sanitare şi de mediu din judeţul Ialomiţa sunt în alertă după ce ieri dimineaţă au fost descoperiţi peşti morţi în apele râului Ialomiţa, în aval de oraşul Ţăndărei. Riscul ca apa să fie contaminată cu substanţe toxice este extrem de mare.

Marți dimineaţă, autorităţile au fost sesizate cu privire la faptul că pe râul Ialomiţa, în aval de oraşul Ţăndărei, au fost descoperiţi peşti morţi. Autorităţile s-au deplasat la faţa locului şi au prelevat probe de apă din mai multe puncte pe care au supus-o unor analize.

De asemenea întreaga cantitate de peşte a fost luată şi dusă la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa pentru a se stabili dacă există urmă de contaminare cu substanţe toxice.

„În momentul de faţă este prea devreme să tragem concluzii cu privire la faptul că apa râului Ialomiţa a fost poluată. Rezultatele analizelor vor confirma sau infirma această ipoteză“, a declarat Adrian Diaconescu, inginer şef în cadrul Apelor Române Ialomiţa.

Specialiştii susţin de asemenea că peştele ar fi putut muri din cauza lipsei de oxigen din apă. Acest lucru este cauzat de scăderea debitelor râului Ialomiţa şi a turbidităţii excesive.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite