Peste 200 de pensionari din Slobozia au protestat astăzi împotriva măsurilor „anticriză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de aproape o oră vârstnicii au scandat „Jos Băsescu! Jos Guvernul!“ şi au mărşăluit pe bulevardul Matei Basarab. Apoi au mers în faţa Prefecturii, să îşi spună nemulţumirile şi în faţa reprezentanţilor Guvernului din teritoriu

Deşi nu a trecut decât o săptămână de la ultimul lor protest, pensionarii au uitat de căldură şi au ieşit încă o dată în stradă. Revoltaţi de măsurile austere impuse de cei care ne conduc, au pornit într-un marş pe bulevardul central din Slobozia.

„După o viaţă întreagă de muncă, am o pensie de numai 350 de lei. Abia mă descurc cu banii aştia. Să le fie ruşine pentru felul în care au adus ţara asta“, se revoltă Sanda Vintilă.

Femeia are 76 de ani şi locuieşte singură. Cu puţinii bani pe care îi primeşte, trebuie să îşi plătească datoriile, să îşi cumpere de mâncare şi medicamente.

La fel de revoltată este şi Emilia Nicolaescu. „Pensia mea e mică. De ce nu renunţă Băsescu la vile şi hoteluri ca să dea banii la oameni? Dacă ar face asta ar fi mai bine pentru toţi“, spune femeia în vârstă de 57 de ani.

Pensionarilor care au plecat pe stradă ca să protesteze li s-au alăturat şi alţi vârstnici care erau în acel moment în zona bulevardului Matei Basarab. Oamenii au lăsat deoparte tot ce aveau de făcut, ca să participe la proteste.

„Vrem să le arătam tuturor că nu ne vom lăsa până când nu vom fi şi noi ascultaţi. Ce au cu pensiile noastre? De ce vor să ni le taie?“, spune şi Nicolae Horhocea, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite