Pepenii de Doja dau clasă Dăbuleniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bostanii cultivaţi în comuna ialomiţeană Gheorghe Doja au ajuns să concureze  în pieţele româneşti cu cei aduşi din Oltenia. Pentru a face faţă cererii din ce în ce mai mari, producătorii  vând marfa la drumul mare. Preţul unu kilogram este de doar 0,60 bani. 

Mânaţi de succesul pe care l-au avut bostanii oltenilor din Dăbuleni, localnicii au decis să lanseze pe piaţa un nou brand, pepenele de Doja.

Galben, vărgat,  vedre,  sau ţuguiat  penele din Bărăgan face furori în pieţele şi angrourile din Capitală.  Peste 3.000 de hectare care aparţin comunei sunt cultivate cu bostani. Pentru că cerea este mare, supraţafa a fost mărită anul acesta cu încă 150 de hectare.

„Avem oamnei muncitori care au făcut din banalii pepeni un brand naţional. Sunt convins că în câţiva ani vom avea o notorietate mai mare decât a Dăbuleniului“, spune Ion Mihai, primarul localităţii Gheorghe Doja.

Producătorii îndulcesc turiştii

Succesul de care se bucură bostanii de Doja i-a făcut pe cultivatori să îşi promoveze marfa şi mai mult. După ce bat palma cu angrosiştii şi merg în pieţe, producătorii îşi întind tarabele la marginea vechiului drum spre mare, şi vând pepeni turiştilor care merg spre litoral.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite