Pe listele Primăriei Slobozia, până şi morţii figurează ca datornici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii oraşului care au concesionat locuri de veci în cimitirele din Slobozia au uitat să îşi mai plătească taxele de întreţinere. De mai bine de 35 de ani

Valoarea aproximativă a datoriilor care trebuie recuperate depăşeşte suma de 100.000 de lei. Banii sunt greu de recuperat pentru că mulţi dintre cei care au încheiat contracte sunt de negăsit. Fie au murit, fie s-au mutat din Slobozia.

Concesionari de negăsit

De-a lungul timpului, numai în cimitirul de la Bora, au fost date în folosinţă peste 7.000 de locuri de veci. Dintre acestea, doar 10% au fost achitate. Restul figurează cu datorii pe listele autorităţilor locale. Locurile de veci respective sunt amplasate în zona veche a cimitirului din oraş.

Despre cei care au încheiat contractele de concesiune cu autorităţile şi nu au plătit, nu se mai ştie mare lucru. Ori îşi dorm liniştiţi somnul de veci prin alte părţi, ori au plecat din oraş cu mulţi ani în urmă.

„În mare parte, datoriile pe care le avem de recuperat încep din anul 1974 şi ajung până în prezent“, spune Ştefan Costea, şeful Serviciului de Activităţi Autofinaţate din Cadrul Primăriei Slobozia.

Mai mult decât atât, e greu de aflat dacă locurile respective sunt acum ocupate de cineva sau nu.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite