O plimbare cu noile trenuri, un coşmar pentru cei mai mulţi călători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băiatul a fost găsit mort în gara Rodna veche, din Bistriţa-Năsăud (foto adevărul)
Băiatul a fost găsit mort în gara Rodna veche, din Bistriţa-Năsăud (foto adevărul)

Chiar dacă CFR a schimbat denumirea trenurilor, acest lucru nu a modificat cu nimic starea vagoanelor sau a locomotivelor care transportă călători. Multe dintre garnituri arată într-o stare deplorabilă. În Gara Slobozia Veche, fostele personale denumite acum Regio, au ajuns chiar la vârsta de „pensionare“.

Din Gara CFR Slobozia Veche pleacă spre diferite destinaţii, precum Feteşti, Urziceni sau Ploieşti, doar trenuri de categoria Regio. Este noua denumire dată de reprezenanţii CFR fostelor Personale.

Chiar dacă au fost rebotezate, starea vagoanelor şi locomotivelor a rămas la fel, susţin chiar călătorii. După ce s-a uitat pe tabela unde era trecut mersul trenurilor, Ivan Panait (62 de ani)a mers să îşi cumpere bilet.

Bărbatul s-a gândit că va trebui să suporte din nou mizeria din vagoane, însă pentru venitul său modest călătoria cu trenul este cea mai ieftină.

„Este o mizerie de nedescris în trenuri. De dimineaţă când am venit sper Slobozia era un vagon plin cu seminţe, iar un geam nu se închidea prea bine. Sunt totuşi bune şi trenurile pentru că sunt mai ieftine“, a declarat bătrânul.

Lipsă de fonduri pentru modernizare

În schimb, reprezentaţii CFR Călători susţin că, momentan, fonduri pentru modernizarea parcului feroviar nu există.

„În funcţie de disponibilitatea bugetară, vom încerca să modernizăm şi garniturile, dar momentat lipsa fondurilor ne împedică să facem acest lucru“, a declarat Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite