Slobozia: Nicolae Papacu, prietenul cifrelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesor de matematică de mai bine de trei decenii, Nicolae Papacu este autorul a nenumărate studii matematice, recunoscute în cadrul celor mai prestigioase universităţi din Europa.

Dragostea pentru matematică i-a fost insuflată de către profesorul său din şcoala general, Iulian Chiriac. Felul în care dascălul susţinea lecţiile l-a făcut pe Nicolae Papacu să îndrăgească materia de care foarte mulţi elevi fug şi în ziua de azi. „Avea un stil de predare aparte. Pur şi simplu, nu avea cum să nu îţi placă să stai şi să asculţi lecţia. Eu mereu îmi doream ca orele de matematică să nu se sfârşească“, rememorează Nicolae Papacu.

„Matematicienii gândesc logic“

Profesor de matematică de mai bine de 31 de ani, Nicolae Papacu este cu adevărat omul care trăieşte doar pentru a împărtăşi şi celorlaţi dragostea pentru această ştiinţă. Chiar dacă este puţin mai dificil să înţelegi esenţa disciplinei, trebuie să ai răbdare şi să te concentrezi pentru a obţine rezultatul unei problem, spune Nicolae Papacu. „Pentru un mathematician, este foarte important să gândească logic, pragmatic şi obiectiv. Acestea sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un om care a ales să studieze această ştinnţă“, spune profesorul.

Citiți mai multe în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite