Muzeele din Slobozia, deschise până la miezul nopții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea muzeelor va fi sărbătorită, sâmbătă, 14 mai, și de cele două lăcașuri de cultură din inima municipiului: Muzeul de Istorie și Muzeul Național al Agriculturii.

Porțile celor două instituții de cultură vor fi deschise publicului începând cu ora 20 și se vor închide la miezul nopții, intrarea fiind liberă. „Avem expoziții cu foarte multe obiecte din Bazinul Ialomiței, dar deținem și o expoziție temporară intitulată «Revoluția mexicană reflectată în 100 de imagini». Publicul va fi însoțit de ghizi și vom avea și proiecții de filme documentare“, spune Liliana Burlacu, purtător de cuvânt la Muzeul Județean de Istorie.

În celălalt capăt al orașului, Muzeul Național al Agriculturii vă așteaptă pentru a vedea locul în care se „odihneşte“ istoria agrară a României. De-a lungul anilor, în patrimoniul muzeului s-au adunat piese unicat, de o valoare inestimabilă.

Menționăm aici biserica de lemn „Poiana”, monument istoric şi de arhitectură de la 1737, cel mai mare teasc pentru struguri din Europa ce datează din anul 1829, caleașca marelui istoric Nicolae Iorga, colecția de tractoare și utilaje agricole, dar și impresionanta expoziție de fotografie.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite