Mircea Dinescu: Nu mă regăsesc în Slobozia acestor ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu a povestit spectatorilor despre anii copilăriei
Mircea Dinescu a povestit spectatorilor despre anii copilăriei

Prezent la Slobozia, pentru lansarea celui mai nou volum de versuri, intitulat „Femeile din secolul trecut“, poetul Mircea Dinescu și-a adus aminte de anii copilăriei în micuțul orșel scăldat de apele Ialomiței, dar și momentele adolescenței, din anii liceului.

„Orașul de atunci nu are legătură cu cel de acum. Atunci Slobozia era plină de case și o mulțime de salcâmi. Nu mai seamănă deloc cu cel de acum 50 de ani....sunt crispat când vin acum aici, pentru că nu mă regăsesc. Casa părintească mi-a fost demolată și din această cauză am încercat să îmi fac una la Cetate, pe malul Dunării , care să-mi amintească de copilărie“, spune Mircea Dinescu.

Referitor la volum de versuri, Mircea Dinescu a spus, că are legătură cu anii adolescenței, petrecute la Slobozia, dar și cu anii studenției de la București.

„Este un omagiu adus femeilor pe care le-am cunoscut în anii tinereții. Când eram elev la liceul din Slobozia și vedeam genunchiul unei fete visam cu ochii deschiși o săptămână. Acum, când vezi atâta pornografie ți se face dor de o femeie îmbrăcată. Cartea este pentru acele femei care mi-au tulburat adolescența“, spune poetul.

Dinescu 1
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite