Marius Dia vrea să cucerească piața R&B din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius ƒƒ„Cannon“ Dia, un pretendent pe secena R&B din România
Marius ƒƒ„Cannon“ Dia, un pretendent pe secena R&B din România

Cunoscut sub numele de Cannon, tânărul a intrat în atenția unor importante case de discuri din țară și se anunță ca fiind unul dintre cei mai promițători artiști R&B autohtoni.

Copilăria lui Marius s-a derulat sub bagheta magică a muzicii. Încă de la vârsta de șase ani a învățat să cânte la pian  singur, iar când a împlinit 12 ani asculta deja sute de casete cu diferite genuri muzicale.

„Când am terminat școala generală familia și prietenii mi-au recomandat să merg la Liceul de Muzică din Slobozia. Am dat examen și pentru că nu erau locuri la clasa de pian, am ales secția clarinet“, spun e Marius.

Psihologie în dauna Conservatorului
Anii de liceu s-au scurs pe nevăzute și chiar dacă pentru mulți era deja o certitudine că tânărul va continua studiile muzicale la Conservator,  Marius a optat pentru total altceva.

„Nu am vrut să fac Conservatorul petru că am considerat că pot învăța muzică și pe cont propriu. Am ales să dau la Psihologie, o ramură care mă va ajuta ulterior în  cariera mea muzicală. Trebuie să cunoști  cum să interacționezi cu oamenii, iar această disciplină mă ajută în acest sens.“, spune tânărul.

Încă din primul an de facultate, prin  intermediul unui amic, a fost contactat de un  label care i-a propus o colaborare. Deși scurt, parteneriatul s-a dovedit a fi fructuos.

Colaborare cu Freak da Disk și Șișu
„Am colaborat cu acel label aproximativ jumătate de an , timp în care l-am cunoscut pe Freaka da Disk de la Paraziții, cu care am filmat câteva videoclipuri. De asemenea, am avut șansa să cânt la lansarea albumului «Temnița luminii» a lui Șișu, în fața a 600 de spectatori. A fost ceva extraordinar“, declară Marius.

cannon 2

În acea perioadă, Marius aborda un gen muzical, care se apropia foarte mult de stilul hip-hop. Între timp, a demarat o nouă colaborare cu labelul Beat Studio Records, iar stilul său a căpătat valențe R&B.

Proiectul Raintest
„Lucrez cu un label profesionist, care a colaborat cu nume mari din  industria hip-hop sau R&B din România: Cedric, Pasha Man sau Șișu. Între timp piese de-ale mele au fost difuzate pe posturi de televiziune sau incluse în playlist-urile radiourilor din România“, spune Marius.

În urmă cu câteva luni, alături de un foarte bun amic, Ghambyt, a pus bazele proiectului Raintest și a scos o piesă pe care încearcă să o promoveze cât mai bine.

„Colaborarea mea cu Ghambyt o văd de bun augur, suntem pe aceeași frecvență și ne completăm de minune. Piesa pe care o avem în lucru acum se numește «I can  dream» și este o piesă cu influențe reggae, optimistă, care vorbește despre pozitivitate“, spune Marius.
Ctește mai multe în săptămânalul ADS Ialomița!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite