Mario Petrache, la 7 ani campion la karting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi practică acest sport de doar şase luni, a reuşit să devină campion în cadrul unui concurs organizat săptămâna trecută la Iaşi. Copilul este foarte încântat de sportul pe care îl practică şi vrea să devină pilot de Formula 1.

Are numai şapte ani, însă este un împătimit al vitezei. Acesta este şi motivul pentru care părinţii săi au decis să îl înscrie la cercul de karting al Palatului Copiilor din Slobozia.  În momentul în care a văzut că poate apăsa pedala de acceleraţie la maximum, iar maşina rulează cu viteză a fost foarte fericit.

„Mie îmi place foarte mult viteza şi să conduc. Am auzit de karting la şcoală şi le-am spus părinţilor să mă ducă şi pe mine la club. Este foarte interesant aici“, spune micul pilot.

Se antrenează continuu


Imediat ce ajunge acasă de la şcoală şi îşi face temele, micul Mario pleacă la antrenamente. Îi place tare mult atunci când ia lecţii de piolotaj. Le consideră chiar mai interesante decât cele de la şcoală.

Dacă ar putea, ar renunţa la orele de ştiinţe sau matematică, în favoarea celor de condus kartul. „La şcoală, uneori este cam plictisitor să stai, dar aici, la karting, nu ma plictisesc niciodată. Domnul profesor ne învaţă mereu alte scheme, cum să întreţinem maşinile şi multe alte lucruri“, spune băieţelul încântat.

De fiecare dată când are antrenament, Mario îşi ia costumul de pilot, croit special pentru dimensiunile sale, precum şi casca de protecţie. Riscul producerii unui accident este iminent chiar şi în timpul antrenamentelor, de aceea este prevăzător şi îşi ia mereu toate măsurile de siguranţă. „Domnul profesor ne-a spus să fim mereu atenţi şi să avem cască de protecţie. La fel mi-a explicat şi tata, dar şi mama“, adaugă copilul.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Slobozia de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite