Maria Băsescu, aşteptată în acest weekend la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima doamnă a României, Maria Băsescu, va fi prezentă la festivitatea de premiere a Cupei Naţionale la Hipism, care se desfăşoară zilele acestea, la Slobozia, în parcul de vacanţă Hermes. Maria Băsescu este preşedintele de onoare al acestei competiţii.

Cele mai bune cluburi de hipism din România concurează în aceste zile la baza sportivă Hermes în concursul național de echitație dotat cu trofeul „Cupa României“. Sub un soare arzător, peste 80 de concurenți se luptă în acest weekend pentru trofeul pus în joc, dar și pentru premiile consistente acordate de organizatori. Campioni naționali și balcanici, componenți ai lotului național, cu toții sunt prezenți la această competiție.

„Concursul este unul fascinant, cele mai bune exemplare din România sunt, acum,  la noi în padoc“, declară Rodica Florea, administratorul Parcului de Vacanță.

Ogică, Aris, Matache şi Ştrengăriţa au făcut show

Dacă primele două zile de concurs au fost rezervate probelor de dresaj, de ieri, s-a trecut la proba de obstacole, un adevărat regal ecvestru. Concurenții trebuiau să depășească toate obstacolele de pe traseu, fără să le dărâme și să se încadreze într-un timp cât mai bun.

„Merită felicitări actualii proprietari pentru că au reușit să revină în circuit, la un nivel profesionist“, spune Ionuț Ursache (25 ani) jocheul armăsarului Aris, de la clubul Decebal Bacău

Nici nu s-au stins bine aplauzele pentru spectacolul oferit de Aris, că în hipodrom își face apariția impunătorul Ogică, armărarul tânărului Ștefan Leonte de la clubul Romsilva Dumbrava. Pe margine, nerăbdător, bate din copite și armăsarul Matache, parcă invidios pe succesul colegilor săi din concurs. Se năpustește în arenă și după aproximativ un minut iese semeț, cu punctaj maxim, fără penalizare.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite