Magistraţii din Slobozia, răsfăţaţii Ministerului Justiţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul plăteşte 10.000 euro pe lună pentru noile sedii ale Judecătoriei şi Tribunalului din Slobozia.

Ca urmare a reabilitării clădirii în care cele două instanţe îşi desfăşurau activitatea, Juecătoria Slobozia şi Tribunalul Ialomiţa au fost mutate în alte sedii. Chiriile imobilelor în care se află acum judecătorii şi grefierii costă foarte mult.

Clădirea în care Tribunalul Ialomiţa şi Judecătoria Slobozia,veche de peste 30 de ani, a intrat la începutul primăverii într-un amplu proiect de reabilitare. De când a fost dat în folosinţă, sediul nu a fost vreodată reparat. Acoperişul imobilului era într-o completă stare de degradare, pereţii erau crăpaţi, iar parchetul pardoselei începuse să se desprindă.

Deşi, iniţial, Minsterul Justiţiei a dorit ca activitatea celor două instanţe să se desfăşoare concomitent cu reparaţiile, motivând că nu există bani pentru plata chiriilor unor noi sedii, până la urmă acest lucru s-a realizat. Prima instanţă mutată a fost Tribunalul Ialomiţa. În urma unei licitaţii la care au participat patru ofertanţi, prin vot deliberat, s-a ales.

Chirii de 5.000 de euro lunar

Angajaţii Tribunalului merg acum la serviciu în aceeaşi clădire unde se mai află sediul Registrului Comerţului şi o altă firmă particulară. Plata lunară pentru noul imobil este de 5.000 de euro.

„Banii ne sunt alocaţi de la Minister. Dacă am fi stat acolo, nu puteam lucra în linişte“, a declarat Traian Ionescu, preşedintele Tribunalului Ialomiţa.

O lună mai târziu, a fost mutată şi Judecătoria Slobozia. Sediul în care instanţa se află acum a aparţinut unei bănci, care a dat faliment după câteva luni de la deschidere. Plata chiriei pentru acest imobil este la fel, 5.000 de euro.

Cele două instanţe vor funcţiona în noile sedii până în primăvara anului viitor, când lucrările de reabilitare a vechiului lor imobil se vor finaliza. Lucrările de reabilitare au costat peste 2 miliarde de euro.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite