Slobozia: Laptele de la ţară, vândut la dozatoarele din pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fermier din Sfântu Gheorghe a investit 40.000 de euro afacerea sa. Gustul este identic cu cel al laptelui de la ţară, iar un litru costă doi lei. Aparatele montate în pieţe sunt alimentate la fiecare 24 de ore şi au o capacitate maximă de 800 de litri.

Oamenii se minunează când văd dozatoarele din pieţe, mai ales că mulţi nu ştiu cum se folosesc. Nicolae Biteriu (50 de ani) a plecat la piaţă hotărât să cumpere doar ceea ce avea pe listă: un kilogram de cartofi, câteva legături de pătrunjel şi două kilograme de roşii.
Bărbatul a constatat cu uimire că în piaţă a fost montat un aparat înalt cam de vreo doi metri, pe care scrie „Lapte proaspăt, direct de la fermă-natural 100%“.

Nedumerit, el cere lămuriri unui comerciant din piaţă, apoi încearcă să vadă cum funcţionează maşinăria cu adevărat. Scoate din portmoneu două bancnote de un leu, cere unui comerciant o sticlă de plastic şi se apucă să testeze dozatorul. Nu ştie pe ce buton să apese, iar instrucţiunile sunt în limba engleză. Apasă pe un buton la întâmplare, iar pe ecran apare un mesaj: „Aşezaţi sticla în orificiul din stânga şi aşteptaţi 10 secunde“. Omul se conformează, iar în câteva minute sticla se umple cu lapte.
„Mi-a fost greu să mă descurc cu dozatorul, nu toată lumea e în pas cu tehnologia. Data viitoare, o să ştiu să îl folosesc“, spune apoi, zâmbind, Nicolae Biteriu.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite