Județul cu cele mai puține nașteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adevărul Muntenia
Adevărul Muntenia

Teleorman-ul ocupă locul III într-un top pe ţară la capitolul rata natalităţii cea mai scăzută. Clasamentul a fost întocmit de site-ul econtext.ro, iar singurele zone care mai au încă rata natalităţii pozitivă sunt judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti.

Nu este un secret pentru nimeni că populaţiei României scade de la an la an. Practic, din 1990 şi până în 2010, ţara noastră a devenit o ţară cu oameni îmbătrâniţi. În această perioadă, rata deceselor este foarte mare, iar ea a natalităţii nu mai înregistrează de mult valori pozitive. Toare rapoartele internaţionale arată că România va fi printre primele ţări care vor dispărea de pe Glob sau că populaţia se va înjumătăţi.

Potrivit econtext.ro, care a făcut o analiză a evoluţiei natalităţii în ţara noastră din 1990 până în 2010, majoritatea judeţelor au doar spor negativ, numărul naşterilor fiind din ce în ce mai scăzut. Teleormanul este pe locul III în top, după Hunedoara, care ocupă prima poziţie şi judeţul Olt care este pe locul II. Potrivit statisticii, în judeţ se năsteau în 1990, 5960 de copii, iar în 2010, în registrele de nou născuţi au fost înscrişi 3118, ponderea fiind de -48%.

Citiți mai multe în cotidianul Adevărul!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite