JR Ewing de România, dus la groapă de fostele soţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana, ultima soţie a fostului miliardar, era mai tânără cu 23 de ani decât fostul său soţ foto: M.S.
Adriana, ultima soţie a fostului miliardar, era mai tânără cu 23 de ani decât fostul său soţ foto: M.S.

Trei din cele patru soţii ale fostului miliardar de Bărăgan au fost prezente la înmormântare

Fostul miliardar al Bărăganului, Ilie Alexandru, a fost înmormântat ieri în cimitirul Bora din Slobozia. El a decedat vineri, la vârsta de 58 de ani, în Spitalul din Ialomiţa, în urma unui atac vascular. Familia fostului miliardar şi-ar fi dorit ca el să fie înmormântat în catedrala Înălţarea Domnului, pe care a ctitorit-o, dar Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a refuzat cererea.

Adriana, ultima soţie a miliardarului de carton, alături de sora acestuia, Elena foto: M.S.

Tată a şase copii, JR Ewing de România a fost condus pe ultimul drum de actuala sa familie, ca şi de fostele lui soţii. „Îmi este foarte greu, l-am iubit mult pe Ilie“, a suspinat Mirela, una dintre fostele consoarte. Soţia Adriana (35 ani) şi Diana (6 ani), ultimul copil al lui Ilie Alexandru, au fost de nedespărţit. Micuţa Diana a plâns continuu, ca şi mama sa, care a găsit, totuşi, puterea să spună: „A fost un soţ iubitor, care ne-a oferit mereu grijă şi protecţie“.

Angela Ilie  fost şi ea prezentă la înmormântarea fostului său soţ foto: M.S.

Cu JR la toartă

Fost boxer, el şi-a început afacerile în anii 90 la Slobozia, deschizând prima consignaţie din oraş în care vindea obiecte aduse din Turcia, Grecia şi Ungaria. Ilie Alexandru a atins apogeul atunci când a construit, la marginea Sloboziei, un sat de vacanţă ce cuprindea o fermă identică ranch-ului Southfork din celebrul serial Dallas, precum şi un miniturn Eiffel. Excentricităţile imobiliare i-au atras renumele de JR Ewing al României, iar ferma sa a fost unul dintre obiectivele vizitate de actorul Larry Hagman, interpretul personajului JR Ewing, la venirea sa în România.

La închisoare

Perioada de glorie a lui Ilie Alexandru a durat până în 1997, când magnatul cu o avere estimată la 80 de milioane de dolari avea să fie încătuşat pentru tranzacţii frauduloase. A fost eliberat în 2009. Ultimii ani i-a trăit într-un apartament modest de bloc, în Slobozia, trăind dintr-o pensie de 600 de lei.

JR de România va avea o statuie la Hermes

Actualii patroni ai fermei Hermes îi vor ridica lui Ilie Alexandru o statuie în complexul turistic, în semn de recunoştinţă, iar la rândul lor, autorităţile din Slobozia îi vor acorda post-mortem titlul de „cetăţean de onoare“, pentru contribuţia sa în comunitate.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite