Slobozia: Inventatorul video-manualului de matematică revoluționează și apicultura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Ioan Ursu a prezentat la Slobozia cea mai nouă invenție a sa: stupul minune, care mărește producția de miere și micșorează timpul de lucru al apicultorilor.

A inventat video-manualul de matematică, iar acum a pus bazele unui stup minune, la care visează cu ochii deschiși mai toți apicultorii: mai multă miere obținută prin mai puțină muncă.

Prezent la târgul apicol organizat la Slobozia, săptămâna trecută, profesorul Ioan Ursu, originar din Bacău, le-a prezentat apicultorilor noua sa invenție și a discutat cu fabrica de stupi din Nehoiu pentru o producție de serie. Și-a înregistrat stupul bio la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru a fi sigur că nu îi va fura nimeni idea, iar zilele trecute le-a explicat iubitorilor de albine principalele avantaje ale noului stup. „În primul rând, se reduce timpul de lucru cu 80% şi obţii o producţie de miere cu 30% mai mare. Apoi, se dublează producţia de ceară şi apilarnil“, spune matematicianul apicultor.

Lecţii la capelă

Născut în octombrie 1952, la Muscelu, județul Bacău, Ioan Ursu şi-a propus să devină dascăl. Zis şi făcut! În septembrie 1975, era repartizat la Liceul de Petrol din Moineşti, unde avea să stea 24 de ani. Încă de când și-a început cariera didactică, în 1975, profesorul Ursu și-a dorit să își înregistreze lecțiile de matematică. Și-a pus idea în practică abia două decenii mai târziu, în 1998, când din economiile sale și-a cumpărat o cameră video și un trepied.

În 2004, se mută la Bacău, pe postul de inspector general adjunct al Inspectoratului Județean, dar numai după două luni este demis din funcţie din cauza preocupării sale pentru video-manual. „Faptul că îmi filmam lecţiile şi că revoluţionasem învăţământul prin acest video-manual i-a deranjat pe superiorii mei şi m-au demis. Tot atunci, mi-a fost interzis şi să îmi filmez lecţiile“, spune profesorul Ursu, care a continuat această practică în capela unei biserici.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite