Îngerii profesorului Pesamosca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Floarea Melinte l-a îngrijit pe doctorul Pesamosca
Floarea Melinte l-a îngrijit pe doctorul Pesamosca

Regretatul medic şi-a petrecut ultimele zile din viaţă în Bărăgan, unde de sănătatea sa s-au îngrijit câteva femei din satul Gheorghe Lazăr. În locul  medicilor şi al asistentelor, profesorul a preferat să îşi lase viaţa în mâna unor localnice care l-au îngrijit cum au putut mai bine. I-au dat de mâncare şi au încercat să-i aline suferinţa.

Profesorul Alexandru Pesamosca şi-a petrecut ultimele zile din viaţa sa la ferma, din localitatea ialomiţeană Gheorghe Lazăr, a  medicului chirurg şi manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, Vasile Olaru, unul din foştii studenţi ai regretatului doctor.

Un drum de ţară din inima Bărăganului duce direct către locul unde Pesamosca a încercat din răsputeri să lupte cu boala, până în momentul în care a fost transferat la Spitalul Budimex din Bucureşti, acolo unde inima sa a încetat să mai bată.

În faţa unor porţi înalte, chipurile a două femei cercetează cu ochii trecătorii de pe stradă. Ele sunt Elena Melinte (32 de ani) şi mătuşa sa, Floarea Melinte (58 de ani), două dintre localnicele din Gheorghe Lazăr care au vegheat la căpătâiul profesorului, până când acesta a părăsit Bărăganul.
Citiți mai multe în noul număr ADS Ialomița!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite