Slobozia: Gheorghe Petre - O viață transpusă pe pânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai apreciați pictori români, este președintele Uniunii Artiștilor Plastici Ialomița și profesor la Liceul de Arte din oraş. A fost elevul celebrului profesor Ion Sălișteanu și are în palmares nenumărate lucrări și expoziții pe plan național

Deși s-a născut în comuna dâmboviţeană Ciocănești, Gheorghe Petre se consideră acasă în Țăndărei, acolo unde a făcut cunoștință prima dată cu pensula și acuarela. Se întâmpla în clasa a IV-a. Dragostea pentru pensulă și șevalet i-a condus pașii către Liceul de Arte Plastice București, actualul „Nicolae Tonitza“. „Am avut expoziții încă din anii liceului. În anul 1969, am luat premiul I pe țară la un concurs național de pictură. A fost o perioadă care m-a ajutat să-mi aprofundez cunoștințele de artă plastică“, declară artistul.

Și-a cunoscut soția pe băncile liceului

Pe soția sa, Viorica Petre, a cunoscut-o în anii de liceu, fiind colegi, dar la clase diferite. De atunci și până în present, pașii lor au urmat aceași cărare. Au fost admiși amândoi la Facultatea de Desen din cadrul Institutului Național de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ și au realizat lucrări importante împreună. „A fost voia destinului. Ne-am cunoscut în liceu, ne-am plăcut, iar Dumnezeu ne-a călăuzit pașii în viață împreună. Avem doi băieți extraordinari, unul care a ales calea artelor plastic, iar celălalt, deși are talent la desen, a dorit să fie om de afaceri“, spune Gheorghe Petre.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite