Feteştiul are cel mai modern spital din Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de 20 de ani de tergiversări și 15 milioane de euro cheltuite, spitalul Anghel Saligny a fost inaugurat la sfârşitul săptămânii. Noua unitate spitalicească,  inaugurată în weekend,  este dotată cu aparatură modernă de specialitate şi are 150 de paturi, fiind structurată pe mai multe secţii, în care vor lucra peste 200 de cadre medicale.

Fostul spital, îngrămădit într-o zonă a cartierului Buliga, era structurat în șase clădiri, vechi de peste 100 de ani, cu tencuială scorojită și saloane mici, în care stăteau chiar şi opt pacienţi deodată. Medicii lucrau cu aparatură medicală veche de mai bine de 20 de ani.

S-au înghesuit să vadă noul spital

Tot de două decenii oamenilor din Feteşti li se promitea un spital nou. A fost inaugurat abia la sfârşitul săptămânii trecute, după o investiţie de 15 milioane de euro. Acum, la Feteşti funcţionează cel mai modern spital din Bărăgan. Oamenii din oraş, foşti pacienţi ai vechiului spital, au dat buzna să vadă „minunea“.

image

Auziseră că va veni şi ministrul Sănătăţii, Czeke Atilla, dar şi secretarul de stat Raed Arafat. N-au mai ajuns. 

„Să-l stăpânim sănătoşi!“

Foştii pacienţi spun că de mult timp aşteptau să fie inaugurat noua unitate sanitară. „Am fost internată în vechiul spital în urmă cu câțiva ani, când am suferit o operație de apendicită. Personalul medical este ireproșabil, dar din păcate îşi desfăşurau activitatea în condiții la limita suportabilului. Eu, personal, abia aștepatam să plec acasă, parcă eram la închisoare“, spune Georgeta Ivan (48 ani), casnică.

image

„Am crezut că mor, maică, și nu o să mai apuc să vad spitalul terminat. De pe vremea lui Ceaușescu, așteptăm cu toții să avem un spital modern, cum au alte orașe din țară, și uite că îl avem acum. Mai bine mai târziu, decât niciodată. Știu că este o urare mai puțin obișnuită, dar «Să-l stăpânim sănătoși!»“, spune Maria Avram (64 ani), pensionară.

image

La câțiva metri depărtare de bătrâna pensionară, o altă doamnă, trecută de mult timp de prima tinerețe, privește, cu uimire, la tot furnicarul de oameni din parcarea noului spital.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite