Fereşte-ţi copilul de afecţiunile specifice sezonului rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia se aşteaptă ca în această perioadă numărul îmbolnăvirilor la copii, cauzate de vremea rece, să crească.Odată cu schimbarea vremii, medicii pediatri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia sunt asaltaţi de zeci cazuri de copii bolnavi de viroze respiratorii sau alte afecţiuni specifice sezonului rece.

Zilnic, aceştia acordă îngrijiri medicale micuţilor care au probleme respiratorii, amigdalite, faringite sau faringo-amigdalite.
„Este cunoscut faptul că schimarea vremii aduce după sine şi afecţiunile specifice sezonului rece. Chiar dacă sezonul rece este abia la debut, am avut cazuri de copii care au suferit amigdalită“, a declarat medicul Nina Precup Vâlcea, şeful secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
 
Sfaturi pentru părinţi
Specialiştii susţin că, de cele mai multe ori, aceste afecţiuni sunt contactate în colectivităţile unde copiii merg, precum sălile de clasă de la grădiniţe sau şcoli. De aceea, medicii de la Slobozia trag un semn de alarmă pentru părinţi, astfel încât micuţii să fie feriţi de boală.

În primul rând, doctorii le recomandă adulţilor să evite plimbările alături de prichindeii lor dimineaţa sau seara, atunci când temperaturile sunt mult mai scăzute decât la amiază. De asemenea, specialiştii adaugă faptul că, la orice ieşire, copiii să fie îmbrăcaţi corespunzător cu vremea.
 
Pentru ca organismul copiilor să facă faţă schimbării condiţiilor meteorologice, medicii atrag atenţia şi asupra alimentaţiei. Copiii trebuie hărinţi cu multe fructe şi legume, bogate în vitamina C şi proteine.

„Vitamina C întăreşte sistemul imunitar al copiilor şi îi apără pe aceştia de bolile de sezon. Cele mai indicate fructe sunt citricele, iar ca legume, tomatele“, adaugă medicul Nina Precup Vâlcea.

Cereţi sfatul medicului
În cazul în care copilul dumneavoastră tuşeşte, acuză dureri de cap, are gâtul roşu, febră şi nasul înfundat, înseamă că a contactat o viroză. În aceste condiţii, medicii pediatri ai spitalului din Slobozia le recomandă părinţilor să ceară sfatul doctorilor şi să nu administreze alte tratamente decât cele prescrise de un specialist. Orice banală răceală tratată cu indiferenţă sau superficilat poate agrava starea de sănătate a micuţilor.

„Foarte mulţi părinţi aleg să îşi trateze copiii fără să ceară sfatul specialiştilor. La orice schimbare a stării de sănătate, adulţii trebuie să se prezinte la medic. Doctorul este cel care stabileşte cel mai bun tratament şi pune cel mai corect diagnostic“, mai spune medicul pediatru Nina Precup Vâlcea. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite