Fântânile arteziene, oaza de răcoare a copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum dă căldura, fântânile din Slobozia sunt locul de joacă preferat al copiilor. Ori vin singuri, ori îi aduc familiile care preferă să se relaxeze la arteziene.

„Sunt ceva probleme cu cei mici care sunt lăsaţi de părinţi să facă baie în fântâni. Apa se murdăreşte, mai aruncă şi plasticuri... dar nu avem ce să le facem, nu există legi prin care adulţii să fie traşi la răspundere“, afirmă Ion Ştefan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public.

În Slobozia există nouă fântâni arteziene, amenajate în mare parte de comunişti. Cele mai impunătoare dintre acesta se află în Piaţa Revoluţiei, ansamblul Peco, zona Catedralei Eroilor şi lângă Parcul Episcopiei.

De întreţinerea lor se ocupă muncitorii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Slobozia. Lucrările de întreţinere se fac după un program bine stabilit.

Lunar municipalitatea cheltuie peste 5.000 de lei pentru întreţinerea fânânilor arteziene. „Cel mai mult costă energia electrică. Fiecare fântână este racordată la nişte pompe care fucţionează pe curent şi se consumă destul de mult cu ele“, a declarat directorul Ion Ştefan.

Pentru a reduce consumul de energie, fântânile funcţionează cu program. Zilnic, ele pompează apa dimineaţă de la ora 9.00 şi până la 12.00, iar după-amiază de la ora 15.00 la 20.00.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite