„Fântâna lui Ceauşescu“ îi răcoreşte pe sătenii din Gheorghe Doja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mijlocul Epocii de aur, în inima Bărăganului, în comuna ialomiţeană Gheorghe Doja, localnicii au săpat o fântână în cinstea lui Nicolae Ceauşescu, după o vizită a fostului dictator.

Cuplul dictatorial avea o slăbiciune pentru Gheorghe Doja. „Cel mai iubit fiul al poporului“ a bifat, de-a lungul timpului, patru vizite la celebrul C.A.P. din Gheorghe Doja, ultima fiind consemnată în 1986. Pentru a îl omagia pe Ceauşescu, membrii cooperatori, conduşi de Ion Spătărelu, au săpat o fântână în doar două zile.

Şosea amenajată într-o săptămână

La prima vizită de lucru a dictatorului, şoseaua de cinci kilometri, care leagă comuna de Drumul Naţional 2, Bucureşti-Constanţa, a fost amenajată într-o singură săptămână. Nu de alta, dar dictatorul nu putea fi întâmpinat în colbul Bărăganului. „Vizitele lui Ceauşescu ne-au ţinut într-o continuă dezvoltare. La prima sa vizită, îmi amintesc că în câteva zile s-a dat gata şoseua care ne leagă de Perieţi“, spune Niculae Mihăilă (82 de ani), unul dintre foştii primari ai comunei. Cu câteva zile înainte de vizitele dictatorului, toată comunitatea intra în fierbere. Copacii şi gardurile erau văruite, iarba tăiată, grajdurile spălate şi sute de oameni erau scoşi pe tarlale. „Chiar şi Securitatea venea să facă verificări asupra traseului şi a comitetului de întâmpinare“, îşi aminteşte Niculae Mihăilă.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi  cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite