FOTOGALERIE Primul spectacol aviatic din ultimii 13 ani de pe aerodromul Alexeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii au fost nedespărţiţi de avioanele care se pregăteau să decoleze
Micuţii au fost nedespărţiţi de avioanele care se pregăteau să decoleze

Aerodromul din localitatea ialomiţeană Alexeni a fost luat cu asalt week-endul trecut de piloţi şi numeroşi iubitori ai zborului, care au venit să asiste la redeschiderea singurei piste din judeţ, destinată aeronavelor. Evenimentul a fost secondat şi de împlinirea a şase decenii de la amenajarea aerodromului.

Istoria aerodromului de la Alexeni a început în anii 50, când forţele militare sovietice au construit aici o unitate militară de aviaţie, unde se pregăteau piloţii care se aflau la manşa elicopterelor de luptă. Respectiva unitate a funcţionat până în anul 2002, moment în care a fost închisă.

Piloţii au făcut câteva antrenamente înainte de a urca la manşă

După aproximativ 13 ani de când pe hangare a fost pus lacătul, aerodromul de la Alexeni a fost redat circuitului aerian şi folosit acum de către aviaţia civilă.

Pentru a marca acest moment, pe pista de 2.500 de metri, a avut loc un adevărat spectacol aviatic.

Vedetele show-ului au fost avioanele tip YAR  la manşa cărora piloţii au făcut numeroase acrobaţii. Nu au lipsit nici paraşutiştii AeroClubului Român, care şi-au deschis paraşutele în văzduh şi au aterizat în aplauzele zecilor de spectatori veniţi să îi vadă.

De asemenea, iubitorii zborului au putut vedea şi câteva elicoptere de luptă tip PUMA, folosite în operaţiunile militare.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite