FOTOGALERIE Politician, pasionat de caricatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inedit Nicolae Gheorghe, un consilier ialomiţean, realizează caricaturi ale politicienilor. Săptămâna trecută, el a avut vernisajul primei sale expoziţii care s-a bucurat de mult succes

Nicolae Gheorghe (60 de ani), consilier în cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa e o persoană cu mult umor. Atunci când nu e în sala de şedinţe, politicianul se aşează la biroul lui de acasă şi desenează caricaturi. Sursa sa de inspiraţie sunt chiar politicienii locali, printre care primarul Sloboziei, Gabi Ionaşcu sau preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă. Dar nici cei de calibrul lui Traian Băsescu, Vasile Blaga sau Elena Udera nu sunt cruţaţi.

Poate părea ciudat ca un om de profesie inginer, pe care viaţa l-a aşezat tocmai în sânul politicii să-i ia în râs pe politicieni, dar lui Nicolae Gheorghe nu-i pasă de comentariile colegilor.

De la stânga la dreapta, de la şefi de stat şi guverne, şi până la şefi din administraţia publică judeţeană şi locală, toţi sunt satirizaţi cu creionul pe hârtie de către consilier. „Eu sunt o persoană cu foarte mult umor.

Chiar și în timpul ședințelor de la Consiliul Județean Ialomița, dacă este ceva care mă nemulțumește, tratez totul cu satiră și ironie. Este felul meu de a riposta faţă de aceştia. Mulţi dintre politicienii locali se regăsesc în caricaturile mele“.

Începuturile unui artist

Consilierul pasionat de caricatură recunoaşte deschis faptul că niciodată nu a pus piciorul în sala vreunei şcoli de artă plastică. Nici măcar la cursuri particulare nu a luat vreodată.

image

Dragostea pentru desen s-a manifestat încă de pe vremea în care era doar un țânc. „Aveam un învățător care a văzut că îmi place să desenez și m-a încurajat foarte mult. Mergeam chiar la el acasă și îmi mai arăta unele lucruri“, rememorează cu nostalgie artistul.

Talentul său avea să se contureze abia în anii adolescenței, când a fost integrat în echipa care a realizat pictura bisericii din satul natal Sărățeni, Ialomiţa.
De la acel moment și până la crearea caricaturilor, au urmat ani plini, în care a realizat o sumedenie de tablouri. „Experiența în care am luat parte la pictarea bisericii de la Sărățeni mi-a prins foarte bine, pentru că așa am învățat cum trebuie potrivite culorile și cum să colorez chipuri“, mai spune artistul.

Expoziţie inedită

Săptămâna trecută a fost una încărcată de emoţii pentru satiricul consilier judeţean. El şi-ascos la lumină toate caricaturile pe care le-a realizat şi le-a expus la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia.

Simezele încărcate de lucrările lui Nicolae Gheorghe au atras imediat privirile celor care vroiau să mai guste şi puţin umor. Printre personajele ironizate de consilierul ialomiţean s-au regăsit şefi ai filialelor din judeţ ai partidelor politice, primari ialomiţeni, precum şi alte personalităţi ai scenei politice ialomiţene şi chiar centrale.

„Este prima mea expoziţie pe care o organizez şi sunt foarte mândru de aces lucru. Recunosc faptul că în sală nu văd vreun personaj din cele pe care le-am expus pe simeze. Ar fi fost plăcut să vină cineva“, a conchis consilierul judeţean caricaturist.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite